Opleiding Eerste Hulp aan kinderen

In principe zijn de eerste hulp handelingen bij kinderen niet zo heel verschillend met die van volwassenen. Een wond is een wond toch? Toch zijn er wel een aantal verschillen. De eerste vraag is: wanneer spreken we nu van een volwassene en wanneer van een kind? Iedereen ontwikkeld zich anders en heeft een andere lichamelijke bouw en leeftijdsgebonden gedrag. Daarom is het aan de eerstehulpverlener (EHBO’er) zelf om te bepalen of hij het slachtoffer behandelt als volwassene of kind. Een richtlijn daarbij is de leeftijd van 8 jaar.

Van volwassenen mag je verwachten dat ze gevaren zien en daar ook naar handelen. Kinderen zien gevaren nog niet. Natuurlijk wordt het inzicht tijdens het opgroeien groter. Toch zijn kinderen sneller afgeleid en zien geen of minder gevaar.

Er mag daarom van volwassenen ook verwacht worden dat ze kinderen wijzen op de gevaren en behoeden voor grote ongelukken. Dit zal niet altijd lukken. In een onbewaakt moment kan het kind al gevallen zijn, de eerste stappen van een stoep de straat op hebben gezet of een kleedje van een tafel trekken. Het is onmogelijk om altijd het gevaar voor te zijn. Daarom is belangrijk om te weten wat je wel en niet moet doen bij een ongeluk.

Geïnteresseerd in het volgen van een cursus, maar wil je nog verdere informatie?  Neem dan contact op met ons secretariaat. Wil je je inschrijven? Gebruik hiervoor ons inschrijvingsformulier.

Voor u is het interessant om te weten dat er veel zorgverzekeraars zijn die opleidingen als Eerste Hulp (aan kinderen) en Reanimatie/AED geheel of gedeeltelijk vergoeden, zodat het u niets of minder kost. Raadpleeg hiervoor uw zorgpolis.

Waar en wanneer

Wat: Opleiding Eerste Hulp aan kinderen (EHak)

Opleidingsduur: 3 avonden van 2.5 uur

Startdata: Nog niet bekend
Les data: Nog niet bekend
Examen: Nog niet bekend

Locatie:
Verenigingsgebouw van Vogelvereniging Zang en Kleur
Nijverheidscentrum 52,
2751 JP Zevenhuizen

Kosten

€100,- euro inclusief lesboek, verbandmaterialen en tentamenkosten

Waar en wanneer

Wat: Herhaling Eerste Hulp aan kinderen (EHak)

Opleidingsduur: 1 avond per jaar van 2.5 uur

Startdata: Nog niet bekend
Les data: Nog niet bekend
Examen: Nog niet bekend

Locatie:
Verenigingsgebouw van Vogelvereniging Zang en Kleur
Nijverheidscentrum 52,
2751 JP Zevenhuizen

Kosten

Kosten per jaar: €17,50

Cursus

Eerste hulp

Cursus

Eerste hulp (aan kinderen)

Cursus

Reanimatie AED

Cursus

Inschrijven / Informatie